fbpx

Del 1 af 2

I starten af 2020 gik virksomheden Cryonis med tanker om at lukke. De havde forgæves forsøgt forskellige metoder til at få nye kunder, investoren ”truede” med at stoppe pengestrømmen – og efter mange mislykkede forsøg på at redde situationen, tog Managing Director, Johannes Fessler, sit sidste skud. Heldigvis ramte han plet.

Hvorfor prøve, når man har brændt sig før?

Cryonis, er en skønhedsklinik beliggende i Marbella, Spanien. De tilbyder moderne skønhedsbehandlinger via teknikken kryoterapi, som nedkøler kroppen eller bestemte områder af huden, for at opnå bl.a. flottere hud, reducere smerter, øge forbrændingen og meget andet.

Gennem årene har Cryonis samarbejdet med tre forskellige bureauer. Det første bureau tog  pengene og løb. De to næste prøvede, men skabte desværre ikke de nødvendige resultater.

Med en små-skeptisk investor i nakken, var Johannes Fessler rådvild. Men en bekendt i Marbella anbefalede Funnel First Media, fordi han selv var kunde og havde oplevet vilde resultater.

Derfor tog Johannes kontakt.

”After my first skype call with Elias and Kasper, I trusted my intuition that I could rely on Funnel First Media. And that ended up saving my business”, fortæller Johannes med entusiasme i stemmen.

Han fortsætter: “Already after the first week we had a higher revenue, than we had all of March last year! Every day we get 7-9 new customer inquiries – and our schedule is fully booked weeks ahead!”

Men hvorfor blev resultaterne så gode? Det er det, du vil opdage i denne artikel.

Hvorfor fik Cryonis succes – og hvorfor du (måske) ikke gør?

Rigtig mange virksomheder har ikke en gennemtænkt strategi, når de annoncerer på Facebook. Måske har de brugt en times tid på at tænke over strategien, men det er desværre ikke nok, hvis du vil have en strategi, der skaffer dig 10+ nye kunder om dagen.

Hos Funnel First Media arbejder vi ud fra en 5-delt salgstragt, som indeholder trinnene Leadgeneration, Lead Nurture, Conversion, Delivery og Retention. Men det kan vi dykke ned i en anden god gang…

I vores samarbejde med Cryonis er særligt de to første trin i salgstragten gået godt (de andre vil vise sig i fremtiden). Og vi vil gerne dele vores succes med dig. Derfor kigger vi på, hvad vi har gjort, og ikke mindst hvorfor vi gjorde det – med fokus på Leadgeneration og Nurture!

Det eneste vi forventer af dig, er at du afsætter 15 minutter til at læse hele artiklen. Ellers går du glip af noget, der kan vende din strategiske tilgang på hovedet og blive den salgsmaskine, der for alvor får DIG i gang med at tjene penge på Facebook.

Tilbage til historien…

Sådan fandt Cryonis de RIGTIGE kunder

Eller rettere sagt: sådan fandt Funnel First Media de rigtige kunder til Cryonis (men ja, lidt ananas i egen juice kan vi godt være bekendt).

Når vi skriver de ’rigtige’ kunder, taler vi om dem, der er klar til at købe hos dig. For at finde disse kunder, skal du:

1. Skrive tekster, der taler til målgruppen (brug psykologiske triggers)
2. Skrive så man forstår, hvad du tilbyder (skræddersy dit sprog)
3. Bruge brede målgrupper på Facebook (ha’ styr på teknikken)

Skriv tekster, der taler til målgruppen

Du skal kende din målgruppes problemer, mål, drømme og værste mareridt. Du skal høfligt prikke til mindst et af disse punkter, og derefter skal du forklare, hvordan du kan hjælpe dem med at løse problemet.

Elias Ervill fortæller:

”Inden vi begyndte at skrive, havde vi via vores research skabt os et klart billede af målgruppen, så vores tekster blev svære for målgruppen at ignorere. Samtidig har vi ladet Facebooks intelligente algoritmer sørge for, at annoncen bliver vist til de rigtige mennesker. Det kræver igen, at du forstår målgruppen.”

– Elias Ervill, Senior Content Manager & Partner

Vores researchkilder er især kundeudtalelser fra Facebook, samt naturligvis vores kontakt hos Cryonis. Begge dele bruger vi til at teste vores egne hypoteser om, hvad der kendetegner kunderne.

Her kom vi bl.a. frem til, at vi skulle skrive til personer, der var first movers indenfor trends og havde lysten samt de økonomiske ressourcer til at prøve konceptet af.

2. Skriv så man forstår, hvad du tilbyder

Derudover minder Elias om, at det skal være tydeligt, hvad det er, produktet og tilbuddet går ud på: ”Det nytter ikke noget at få en masse kundeemner, hvis 90% af dem har misforstået konceptet. Det er spild af alles tid”, påpeger han.

Du skal have et tilbud i dine annoncer. Det kan f.eks. være en prøvebehandling med rabat. Du sørger så for tydeligt at forklare, hvordan dine behandlinger (eller hvad du nu sælger) foregår og hvilket slutresultat, man kan forvente.

Dine tekster skal ikke starte lige på og hårdt med reklamebudskaber. Du skal derimod starte med at tale ind til din målgruppes hverdag, og de problemer, som du senere vil præsentere en løsning på. Din tekst skal gradvist komme mere og mere ind på det, du kan tilbyde – uden at komme med informationer, som ikke tjener et formål i teksten.

Sådan bliver din annoncetekst både fængende og svær at misforstå.

3. Brug brede målgrupper på Facebook

Mange tænker, at det smarte ved Facebook er, at du kan målrette dine annoncer baseret på meget specifikke interesser, og ende ud med små nichemålgrupper. Men det er ikke hele sandheden.

”Med et produkt, som bl.a. kan reducere appelsinhud, ville mange annoncører på Facebook nok tænke: ’Nu vælger jeg en smal målgruppe; dem som interesserer sig for skønhed’. Men det er en fejl”, fortæller Elias Ervill.

Han mener dermed, at det er en uheldig misforståelse, at en smal målgruppe fungerer bedst, når man opsætter sin målgruppe til en Facebook-annonce.

”Facebooks algoritmer er intelligente. Det handler om at vide, hvordan du samarbejder med dem. Cryonis’ annoncer har vi ikke bare målrettet til personer, som har vist interesse for skønhedsprodukter. Den målgruppe ville blive for lille. Vi ville dermed stå med for få kundeemner, og til en høj stykpris”, siger Elias.

Og netop derfor har vi også målrettet annoncerne til dem, som har vist interesse for bl.a. sejlads, og flere andre ting, som passer ind i den samme luksusorienterede målgruppe, som Cryonis henvender sig til. Den form for målretning er kun mulig, når man forstår, hvad det er for en demografi og livsstil, ydelsen eller produktet passer bedst ind i.


Vi håber, du har lært noget nyt!

Læs sidste del af caseartiklen om Cryonis. Du vil lære:

…hvad du skal sige i telefonen, så dine kundeemner svarer “ja tak”.

…hvordan du også kan få hele 54% (eller flere!) af dine kundeemner til at lægge penge i din forretning NU.