Det gode case-interview:
Kildekontrakt og research

Hvordan afvikler du et case-interview, så du er sikker på at få de helt perfekte guldkorn til din artikel? Her får du en grundig guide til den helt rette afvikling af et caseinterview.

Hvis du sidder i en kommunikations- eller marketingafdeling, så ved du, at caseartikler er den bedste måde at vise, hvor gode I er til det, I laver; Få kunden til at beskrive, hvordan de har brugt dit produkt eller din service og voila – I har beviset på, at I er gode til det, I siger, I er gode til.

”Show it, don’t tell it” er altså hele pointen med at sætte sig og skrive en caseartikel. Men for at få sine cases til at tale – og få det maksimale ud af den ofte begrænsede tid, man har sammen, er forberedelsesfasen helt essentiel for dig som interviewer.

Et godt caseinterview handler om, at få respondenten til at være den bedst mulige ambassadør for dit produkt eller service, og så handler det om at finde balancen mellem at pudse glorien og – på en troværdig måde – at hjælpe nye potentielle kunder med at forstå, hvorfor det netop er jeres ydelse, man bør vælge.

Det er altså vigtigt at have gode, relevante og troværdige kundecitater med i sin caseartikel. Derfor har vi her samlet de bedste råd til at få et godt interview i hus til din næste casehistorie.

jonas-avatar

Af Jonas Roulund

Project- og
content manager

Læsetid

4 minutter

det-gode-interview

Kontrakten med casen

Hvordan undgår man katastrofen – at interviewpersonen pludselig trækker sig eller kræver, at interviewet ikke bliver brugt? Og hvordan forventningsafstemmer du med casen i forhold til varighed, emner og spørgsmål, så I undgår tvivlsspørgsmål i løbet af processen?

Et caseinterview skal som udgangspunkt være et samarbejde mellem dig og din interviewperson, men hvis forventningerne ikke er ens, kan det ende med, at det hele går i vasken – og det kan koste dyrt – både contentmæssigt (pga. manglen på gode citater) og økonomisk (pga. uhensigtsmæssigt tidsforbrug).

I journalistikken arbejder man med begrebet “Kildekontrakt”, som dækker over det, at man inden et interview har nedskrevet og underskrevet en aftale med interviewpersonen om, hvordan interviewet vil blive brugt, hvilke redigeringsrettigheder kilden har og lignende. 

Kildekontrakten gør det med andre ord klart for begge parter, hvad interviewet handler om, hvad det skal bruges til, og så får man afklaret lavpraktiske ting såsom lokation, varighed og efterfølgende korrektur.

Selve kildekontrakten behøver ikke være en juridisk kontrakt, når du laver en caseartikel, men idéen om at forventningsafstemme med din interviewperson er helt oplagt at følge, inden I sætter gang i case-processen. 

Få afklaret fra start, hvor omfattende projektet bliver for kunden – må du tage et billede? Skal I lave en video med personen? Hvilke platforme udkommer casehistorien på? Kommer artiklen til gennemsyn hos interviewpersonen, inden I udgiver den? Og i hvor stort omfang får interviewpersonen lov at redigere i sine svar efterfølgende? 

Glemmer du at få afklaring på dette, kan det være svært at forhandle hjem på bagkant, når interviewpersonen først sidder klar i en krøllet skjorte og allerede er halvt på vej videre til næse møde.

Alt dette kan afklares via en mail, hvor man beskriver præcis, hvad der skal ske. En kundecase-interviewperson har ofte ikke megen tid, så de vil sætte pris på en skarp køreplan med tidsestimater, så de har overblik over, hvor mange ressourcer, der skal bruges.

Her hos Funnel First Media sørger vi altid for at briefe vores interviewpersoner på forhånd med en emneguide, samt praktiske oplysninger omkring hvordan casen vil blive brugt, på hvilke platforme, og med hvilke hensigter. Se eksempel på en kildekontrakt her

På denne måde sikrer du, at interviewpersonen er med på den overordnede plan, hvilket gør dig i stand til at udfordre din interviewperson indenfor rammerne.

I undgår samtidig ubehagelige situationer i selve interviewsituationen, hvor respondenten ikke vil svare. Hvis der er behov for at overtale din case til at deltage, så kan du slå på, at de også får noget ud af at være med: Omtale og promovering af virksomheden samt mulighed for øget hjemmesidetrafik.

Grundig research - for alles skyld!

Når først interviewaftalen er i hus, skal du selvfølgelig også sørge for at fylde din videnbank med information om casen – for at undgå at spilde din egen – og i særdeleshed din interviewpersons tid.

Som mennesker er flest, så elsker vi at fortælle om os selv, og det kan du udnytte i en interviewsituation. Hvis du på forhånd researcher på casen, får du en masse “våben”, som du kan fyre af under interviewet for at vise interviewpersonen, at du har gjort din research, at du er oprigtigt interesseret, og at du kender til deres verden.

Dét, at du kender til forskellige facts om casen vidner også om, at du ikke vil spilde interviewpersonens tid, og det er netop et stort issue for de fleste cases – at afsætte tid i en travl kalender til udtalelser.

De ting, der er helt oplagte at have styr på inden interviewet, kunne f.eks. være:

  • Antal medarbejdere i virksomheden
  • Interviewpersonens baggrund og rolle i virksomheden
  • Hvilken branche opererer de i?
  • Regnskaber/omsætning de seneste år (Går det godt, eller er virksomheden udfordret?)
  • Virksomhedens spidskompetencer/kerneprodukt

Alt sammen noget, der kan researches frem på virksomhedens hjemmeside og via nyhedsartikler. Læs også altid virksomhedens “Om os”-side, hvor du hurtigt finder svar på mange af ovenstående spørgsmål.

Den grundlæggende viden gør, at I hurtigere kan komme til sagen, når interviewet begynder, og I får fra begyndelsen skabt en tryg interviewsituation, der vil resultere i flere skarpe citater fra kunden, fordi der vil være en følelse af, at I har et fælles forståelsesgrundlag.

Research-fasen giver dig også indsigt i branchens sprog og fagbegreber, så du ikke behøver at spørge ind til alle detaljer, når din case går i gang med en fortælling om et nyt nicheprodukt eller en udfordring i markedet.

Alt i alt kan vi konstatere, at den gode forberedelse til interviews er alfa og omega, når du skal skrive en caseartikel. Et godt interview kaster nemlig også en god artikel af sig, og når du både har forventningsafstemt med kunden og skabt dig et bagkatalog af viden om casen, er du klædt rigtig godt på til at foretage et vellykket caseinterview.

Selve interviewsituationen kan du blive klogere på i vores artikel her, hvor vi dykker ned i interviewteknik og giver konkrete bud på en god interviewguide.

Hvis din virksomhed står i en situation, hvor I godt kunne bruge nogle caseartikler og video-testimonials, men ikke selv har tid til at producere dem, så kontakt os på linket herunder, og book et strategisk opkald! Her kan vi sammen lægge en plan for jeres contentproduktion og hjælpe med at producere indhold jer.

Læs en mere...

5.21.2021

Det lyder mere overbevisende, når andre siger, du er god til det, du gør. Derfor er casehistorier så vigtige for din virksomhed – Her får du gode råd til spørgeteknik og udarbejdelse af en interviewguide, der får din case til at sprudle i sine svar.

5.21.2021

Performance garanti

– Hvis vi ikke leverer, betaler du ikke!

Så enkelt er det. Vi skaber en kontinuerlig strøm af leads og varme kundeemner til din virksomhed og dit salgsteam, og hvis vi ikke når det aftale mål, så betaler I ikke. Det sikrer jer en stabil og skalerbar fremtid uden bekymringer om, hvor den næste potentielle kunde skal findes.

above-footer

Tag din virksomhed til nye højder

Marketing skal efterlade resultater. Book et strategisk opkald, og hør mere om, hvordan vi kan udvikle en datadreven, skalérbar leadgenereringskampagne og sikre en kontinuerligt fyldt salgspipeline I din virksomhed – så I aldrig mere skal bekymre jer om, hvor den næste kunde skal komme fra.