Øg din ROAS på Facebook-annoncering med en knivskarp målgruppeanalyse

Facebook-annoncering kan koste dig dyrt, hvis du betaler for at få vist annoncerne for personer, der ikke er interesserede i dit produkt. Her viser vi dig, hvordan du skaber kvalitetstrafik, der konverterer til salg ved at målrette din annoncering.

Hvis du administrerer en Facebookside, så er du helt sikkert bekendt med den famøse ”boost” knap og har sikkert også opdaget, at det langt fra er der, du skal klikke, når du skal annoncere omkring dine produkter og services på Facebook.

For jo, selvfølgelig er den god til at nå ud til dine følgere og deres venner. Men er det et øget salg, du er ude efter – så finder du sjældent den største ROAS hos dine nuværende følgere.

bianca-avatar

Af Bianca van Urk

Project assistant
Copywriter

Læsetid

5 minutter

Ingen kender din målgruppe bedre end dig

…hvilket er heldigt, for når 92 % af alle virksomheder annoncerer på Facebook, er det alfa og omega, at du kan tale direkte ind til hjertet (og købelysten) hos forbrugerne.

Når det kommer til at analysere og definere din målgruppe, er der mange faktorer at tage stilling til – men alle falder de indenfor tre forskellige gruppetyper

Demografi

Hvem er din målgruppe helt basalt?

 • Køn
 • Alder
 • Beskæftigelse
 • Uddannelse
 • Geografisk lokation

Interesser

Hvad interesserer din målgruppe sig for?

 • Friluftsliv
 • Bolig og interiør
 • Specifikke brands
 • Biler
 • Madlavning
 • Økonomi

Adfærd

Hvilke nuværende vaner har din målgruppe til fælles?

 • Læser det samme magasin eller avis
 • Besøger samme hjemmesider
 • Går til spinning
 • Følger samme Facebookgruppe

Demografi er de mest basale informationer såsom køn, alder og geografisk lokation. Informationerne er gode at bruge til at ramme en bred målgruppe, men vil sjældent give dig de mest kvalificerede resultater. Til gengæld er det byggestenene for at tilføje interesser til din annoncering, hvilket er det, der specificerer din kampagne og giver dig mest værdi for dine annoncekroner.

Her har du muligheden for at blive langt mere specifik i din annoncering ved at tilføje interesser indenfor aktiviteter, produkter og lignende. Henvender dit produkt sig eksempelvis til bilejere, vil dine potentielle kunder med stor sandsynlighed have en adfærd, der afspejler dette. De vil derfor ofte have fællestræk såsom at være medlem af samme Facebookgrupper, besøge de samme hjemmesider eller abonnere på et bilmagasin.

Dine USP'er og kunders painpoints er dine interesseemner

Når du nu sidder der og grubler over, hvad din målgruppe egentlig interesserer sig for, så finder du det bedste svar i dine unique selling points samt dine eksisterende kunders pain points. Hvad gør dit produkt til noget helt specielt? Hvordan skiller det sig ud fra konkurrenterne? Hvilken bekymring er det, du tager væk fra deres hverdag? Og hvorfor vælger dine eksisterende kunder dig frem for dem?

Hvis du sælger en træningsløsning, der er dobbelt så effektiv som dine konkurrenter, så er der jo to vigtige faktorer hos din målgruppe: Tid og resultater. Sælger du slyngevugger af økologisk bomuld, kan du eksempelvis drage fordel af demografien mødre og derudover målrette forbrugere, som både går ind for bæredygtighed og besøger hjemmesider med babyudstyr.

Pointen er, at hvis din målgruppe kan finde løsningen på deres bekymringer i dit produkt, så er dit produkt en nødvendighed for dem – og dermed det eneste rigtige valg.

Brug pengene med størst mulig effekt

Det er noget nær umuligt at svare på, hvor meget dit annoncebudget skal ligge på, da der er så mange faktorer, som spiller ind. Men én ting er sikkert. Ingen (selv ikke Jeff Bezos) gider at spilde sine penge eller bruge mere end nødvendigt på annoncering – og det samme gælder sikkert for dig.

For at undgå at bruge unødvendige ressourcer på sin annoncering, kan man – lidt i forlængelse af interesse-kategorien – også målrette sin annoncering til beslutningstagerne – med andre ord, dem som faktisk sidder med pengene.

Til tider er produkter skabt til bestemte personer, men det er en anden, der tager købsbeslutningen. Lad os tage et eksempel såsom et brand, der sælger legetøj til børn. I det tilfælde er målgruppen ikke børnene, men naturligvis forældre til børn i den aldersgruppe produktet henvender sig til. Den funktion finder du i den demografiske kategori.

facebook-superhero

Vær den mest relevante annoncør på hele Facebook-platformen

Du kender det sikkert. Du scroller igennem dit feed og ser pludselig en annonce for noget, du kunne have svoret, du har tænkt på, at du skulle søge efter, men bare aldrig lige fik gjort. Nej, Facebook har ikke læst dine tanker, men de læser alt andet, du laver – blandt andet dine livsbegivenheder.

Måske du lige har annonceret en forlovelse og vupti – nu ser du reklamer for bagerier, der tilbyder bryllupskager, juvelerer der laver de smukkeste vielsesringe eller et udlejningsfirma for partybusser med speciale i polterabender. Det skyldes, at de virksomheder forstår at udnytte de mange værktøjer indenfor annoncering, som Facebook tilbyder.

Udover at målrette din annoncering til beslutningstageren, kan du også kigge på de beslutninger, folk står overfor i deres liv lige nu. Tilbyder du et produkt eller en service, der er specielt tiltænkt tidspunkter eller milepæle i livet, så er det en fantastisk måde at udnytte Facebooks viden omkring den potentielle kundebase på.

Overvej om dit produkt passer til en specifik livsbegivenhed såsom forlovelse, fødselsdag, flytning, graviditet, fødsel, barnedåb eller noget helt andet. Er du eksempelvis en smykkeforretning vil det være fordelagtigt at målrette din annoncering til folk, som lige er blevet forlovet. Sælger du pynt og tilbehør til fest, kan du annoncere direkte til folk, der har fødselsdag indenfor den nærmeste fremtid. Kun fantasien sætter grænser her.

Ekskludér eksisterende følgere fra din annoncering

Skal din annoncering udvide din kundebase og skaffe dig nye kunder, så er det ikke dine nuværende fans, du skal annoncere til. Selvom personerne, der følger din Facebookside er “varmere” end dem, der aldrig har set eller hørt om dig, så er annoncekronerne givet bedre ud på de ikke-eksisterende følgere. Af den helt simple grund at du allerede har et nærmest direkte kontaktpunkt til dine følgere – helt gratis. Dine organiske opslag vil dukke op i deres feed, helt uden at du skal betale en krone for det. Så er der selvfølgelig Facebooks snedige algoritme, som du skal slås en smule med – men mere om hvordan du mestrer den og sikrer dig en plads i dine følgers feed en anden dag.

Fremtiden på Facebook

Facebook er platformEN for annoncering. Derfor er det sociale medie også et sted, hvor tingene hurtigt ændrer sig, og man skal konstant sørge for at have fingeren på pulsen, hvis man vil have de mest vellykkede annoncer. Målgruppen er blot én af mange parametre, der kan justeres på, når du skal skyde din annoncering helt til tops – Men det er et ekstremt vigtigt parameter for, at du ikke spilder unødvendige marketingressourcer.

Hos Funnel First Media holder vi konstant øje med ændringer, trends og nye regler fra Zuckerberg og hans team, så vi kan sikre os, at vores kampagner altid performer bedst muligt. Hvis du gerne vil lære mere om hvilke strategiske valg, du kan tage på Facebook, så følg med her på bloggen, hvor vi løbende kommer med forklaringer og gode råd til Facebook-annoncering.

Og hvis du tænker, at din tid og dine kræfter er givet bedre ud ved at outsource markedsføringen, så tøv ikke med at kontakte os på linket herunder. Så kan vi sammen gennemgå jeres nuværende processer og foretage en beregning af, hvor mange kunder I kan forvente at få gennem de næste seks måneder ved at anvende vores strategier for leadgenerering via Facebook-annoncering.

Vi ses!

Performance garanti

– Hvis vi ikke leverer, betaler du ikke!

Så enkelt er det. Vi skaber en kontinuerlig strøm af leads og varme kundeemner til din virksomhed og dit salgsteam, og hvis vi ikke når det aftale mål, så betaler I ikke. Det sikrer jer en stabil og skalerbar fremtid uden bekymringer om, hvor den næste potentielle kunde skal findes.

above-footer

Tag din virksomhed til nye højder

Marketing skal efterlade resultater. Book et strategisk opkald, og hør mere om, hvordan vi kan udvikle en datadreven, skalérbar leadgenereringskampagne og sikre en kontinuerligt fyldt salgspipeline I din virksomhed – så I aldrig mere skal bekymre jer om, hvor den næste kunde skal komme fra.